Beweegt mee en regelt!. PiM letselschade

 036 - 820 0449    maandag - vrijdag 09:00 - 17:00

Tips om na een ongeval aan te denken

1. Verzamel gegevens van getuigen 
Om de toedracht aan te tonen kunnen gegevens van getuigen en foto’s van de locatie van belang zijn. Deze kunnen meestal alleen kort na een ongeval verzameld worden. Probeer deze dan ook direct te verzamelen als dat mogelijk is.

2. Ga naar de huisarts 
Als slachtoffer moet je aantonen welk letsel je door het ongeval heeft opgelopen. Als je niet naar een ziekenhuis bent vervoerd, dan is het belangrijk dat je zo kort mogelijk na een ongeval naar je huisarts gaat.

3. Bewaar alle brieven, contracten e.d. 
Om het bewijs van je schade te leveren is het van belang alle schriftelijke stukken (denk aan: brieven, salarisstroken, arbeidscontracten e.d.) te bewaren.

4. Houd alle kosten bij 
Noteer alle kosten, verreden kilometers e.d. vanaf het begin om te voorkomen dat deze later vergeten worden. Bewaar ook alle nota´s, kwitanties, bonnen enzovoort.

5. Geef zelf niet te veel informatie. 
Heel soms informeren verzekeraars direct naar je letsel en gezondheidssituatie van voor het ongeval. Deze “belangstelling” heeft vanuit de verzekeraar dan vaak een zakelijk motief en kan later tegen je werken omdat je niet alle aspecten in overweging hebt genomen.